De peste 3 decenii construim case trainice cu diferite configurații de eficiență energetică

Casele Dimmer prind viață odată cu tine. De peste 30 de ani construim case trainice cu diferite configurații de eficiență energetică, pe structură din lemn, la standarde de înaltă calitate și cu un design care te inspiră să te întorci cu drag în fiecare zi.

wood_green

31 de ani de experiență

Case construite în toată Europa

Durabile, sigure, confortabile

Construim după planul tău arhitectural

Ai planul? Echipa noastră îl transformă în realitate. Intră în contact cu unul dintre specialiștii noștri și un alt mod de a face lucrurile: exact cum îți dorești, la timp, și în buget.

Gândite și construite bine, până la cel mai mic detaliu

Descoperă modelele Dimmer special proiectate pentru cele mai diverse nevoi și stiluri de viață. Care ți se potrivește?

wood_green
Prietenoase cu mediul

Costuri lunare reduse

Certificați de
Passivhaus
Institut

Case pasive & eficiente energetic

Iubim lemnul și planeta care îl creează. Alegând o casă eficientă energetic poți fi mândru că protejezi atât mediul, cât și bugetul familiei.

Când începi să construiești cu Dimmer

îți permiți să visezi cum va fi casa ta

Într-o casă de vis, liniștea se simte la fiecare pas. Speranța care te-a însoțit pe durata planificării și construcției se va transforma în momente frumoase petrecute…Acasă. 

pentru că specialiștii noștri sunt aici să îți dea soluții

Echipa noastră e formată din ingineri constructori și tehnicieni care te vor consilia ori de câte ori ai nevoie, pentru ca tu să iei cele mai bune decizii.

E simplu: tu spui ce îți dorești, specialiștii noștri caută soluții tehnice fezabile și optimizate pentru durabilitate, buget și siguranță!

Știi mereu ce pas urmează și ai tot controlul

Ai parte de servicii ireproșabile

Iubim detaliile constructive, iubim să vedem figurile zâmbitoare ale clienților când șantierul s-a încheiat și iubim să facem case din lemn de calitate.

Producție case pe structură din lemn

Proiectare de execuție - soluții constructive și optimizare

Proiectare structurală

Consiliere tehnologică

Montaj case pe structură din lemn

Case eficiente energetic: nZeb & Case pasive

EN14081-1:2005+A1:2011; | SR EN14081-1+A1:2011;

EN 14080:2013; | SR EN14080:2018;

ISO9011:2015

EN14250:2010; | SR EN14250:2010;

FSC-STD-40-004

DM 17 ianuarie 2018

Certificați la nivel european

Toate produsele și serviciile noastre sunt conforme cu standardele și parametrii europeni de calitate.

Suntem recunoscuți pe plan internațional ca un partener de încredere în construcții.

wood_green

Ține pasul cheltuielilor

Notează ce contează

Bucură-te și de process, nu doar de rezultat

Descoperă Dimmer House Planner – Agenda casei mele

Prima agendă destinată construirii casei din România

Înțelegi exact cum va arăta călătoria ta de la idee la cheie și ești propriul manager de proiect de la A la ZEN

Bucuria ta este misiunea noastră.

Am construit un portofoliu de case visuri devenite realitate

Punem pasiune acolo unde tu pui suflet. Am devenit mai buni învățând de la clienții noștri că orice provocare am avea merită efortul când știi că vei contribui la fericirea cuiva, în fiecare zi.

wood_green

Inspirație pentru casa ta!

Sfaturi practice de la specialiști

Noi modele de case

Intră în comunitatea Dimmer

Primește-ne în inbox-ul tău și vei fi mereu informat, și mai ales, inspirat!

Ai întrebări despre casele din lemn? Noi avem răspunsuri

O casă din lemn este gândită, proiectată, construită și montată să reziste cel puțin 100 de ani. Da, ați citit bine! Printre avantajele unei case din lemn se numără: eficiența energetică, confortul termic și fonic, aspectul estetic, viteza de execuție, impactul ecologic redus, flexibilitatea arhitecturală și rezistența la foc și cutremure.

Noi, la Dimmer, punem accent pe prevenție, așa că luăm măsuri pentru ca o casă de lemn să fie făcută să reziste un secol. Printre acestea se numără tratarea și uscarea corespunzătoarea a lemnului înainte de a-l incorpora în construcție, precum și detaliile constructive realizate astfel încât să nu apară probleme structurale și care să necesite mentenanță.

La construcția unei case pe structură de lemn se folosesc următoarele materiale principale: lemnul pentru structură portantă, OSB sau placări precum DHF, Vidiwall, Rigidur etc pentru placarea pereților la exterior și interior, izolație termică și hidrofugă, învelitoare pentru acoperiș, tâmplărie și feronerie pentru uși și ferestre, materiale de finisaj exterior și interior.

O casă din lemn se poate izola cu diferite materiale termoizolante, în funcție de preferințele și bugetul proprietarului. Unele dintre cele mai folosite materiale de izolație pentru casele din lemn sunt: vata minerală de sticlă și vata minerală bazaltică.

Dar este indicat ca această decizie să fie luată împreună cu experți și/sau cu firma de construcții.

Există mai multe tipuri de structuri pentru casele din lemn, în funcție de modul de realizare.

Printre cele mai cunoscute tipuri de structuri sunt: timberframe (folosită la casele din lemn Dimmer, care folosește panouri prefabricate de lemn cu montanți, tălpi și traverse asamblate în rame care sunt placate cu plăci colaborante structurale, cum ar fi OSB), CLT (Cross-Laminated Timber, adică panouri alcătuite din straturi de elemente din lemn masiv, dispuse în mod alternativ în direcții perpendiculare și legate între ele cu adezivi puternici) și sistemul chertat (folosit mai ales pentru log house – case din bușteni).

Costul unei case din lemn depinde de mai mulți factori, cum ar fi: suprafața construită, complexitatea proiectului de arhitectură, forța de muncă, tarifele pentru proiectarea arhitecturală și tehnică, materialele necesare (pentru structura, izolația, acoperișul, instalațiile, finisajele etc.) și calitatea lor, transportul materialelor pe șantier, montajul structurii și al elementelor adiacente, utilitățile, autorizațiile și taxele legale etc. 

Casele noastre nu au nevoie de mentenanță. Le construim o dată și bine.

Atunci când lemnul este de o calitate superioară și este tratat corespunzător, acesta va avea o durată de viață îndelungată și nu va avea de suferit în timp. Iar noi, la Dimmer, ne dăm tot interesul să facem lucrurile bine pe tot parcursul procesului:

  • fiecare piesă de lemn folosită în construcțiile noastre este tratată împotriva umidității, a ciupercilor și a insectelor;

  • ciupercile pot apărea, însă, și din cauza ploii sau a variațiilor de umiditate, dar de această amenințare scăpăm încă din faza incipientă a lucrării, printr-o bună uscare (asistată și controlată) a lemnului, care ajută totodată și la eliminarea pericolului de crăpare;

  • cariile, pe de altă parte, atacă scoarța lemnului, iar în proiectele noastre, scoarța nu este folosită în construcția clădirii – eliminăm, deci, din start, sursa acestei probleme;

  • modul în care producem și asamblăm elementele constitutive elimină alte potențiale probleme legate de mentenanță.

Timpul de construcție al unei case din lemn este mult mai scurt decât al unei case din zidărie sau beton, datorită sistemului prefabricat și ușor de montat. În funcție de dimensiunea și complexitatea casei, timpul de construcție poate varia între 2 și 6 luni pentru o casă la cheie. Află mai multe din articolul Construirea unei case de lemn: costuri și timp de execuție.

Pentru o casă pe structură de lemn, se poate alege orice tip de fundație care asigură stabilitatea și rezistența construcției, în funcție de caracteristicile terenului și de preferințele proprietarului. Cel mai des folosite tipuri de fundații pentru casele din lemn sunt: fundația din beton armat, fundația din blocuri de beton, fundația din piatră, fundația din lemn sau fundația pe piloți.

Articole care îți

dau idei (și chei)

Fundația unei case de lemn: Care este opțiunea potrivită?

Fundația unei case de lemn este un element-cheie, deoarece reprezintă suportul pentru viitoarea ta... read more

Construirea unei case de lemn: Costuri si timp de executie

Dacă visezi să ai o casă de lemn, probabil te întrebi cât te va... read more

Ce avantaje prezintă o casă pe structură de lemn?

Motivul pentru care casele din lemn nu-și pierd frumusețea și atractivitatea chiar și în... read more

Casă eficientă energetic: Cum se construiește o locuință cu un consum redus de energie

Afla mai multe informatii despre casele eficiente energetic. Economiseste energie si protejeaza mediul cu... read more

Casele ecologice: Tot ce trebuie să știi despre construcțiile prietenoase cu mediul

Descopera avantajele si dezavantajele caselor A-Frame, informatii despre costuri, eficienta energetica si sfaturi pentru... read more

Casele A-Frame: cât de avantajoase sunt aceste construcții?

Descopera avantajele si dezavantajele caselor A-Frame, informatii despre costuri, eficienta energetica si sfaturi pentru... read more

Timber frame sau CLT? Care sunt diferențele și cum alegem sistemul constructiv?

Când vine vorba de construcția unei locuințe, alegerea tehnologiei potrivite este esențială. Două opțiuni... read more

CLT: Ce este și când se utilizează tehnologia de construcție din lemn în strat încrucișat

Sursa imagine: https://www.strongtie.co.uk/en-UK/solutions/cross-laminated-timber Tehnologia CLT (cross-laminated timber sau lemn lamelat încrucișat) a fost dezvoltată în... read more

Dimmer House Planner: Agenda Casei Tale, de la Idee la Cheie

În zilele noastre, planificarea evenimentelor importante, precum nunțile, a devenit o practică obișnuită. Dar... read more

Construieste-ti casa la cheie: etapele si beneficiile intregului proces

Într-o lume în care timpul și libertatea de a-ți exprima individualitatea sunt atât de... read more

wood_beige